om isabella

Jag har mångårig erfarenhet inom tv- & film-produktion. Meningsfulla, engagerande projekt och positiva samarbeten är de viktigaste pusselbitarna i mitt yrkesliv.

TV-PRODUCENT

I rollen som tv-producent arbetar jag med produktionsplanering, projektledning, journalistiskt arbete, manusförfattande, research, inspelningsplanering arbetsledning vid inspelning, loggning och redigering med klippare. Redaktörsansvar och helhetsansvar för ett tv-program eller tv-serie är signifikant för yrkesrollen.

INSLAGSPRODUCENT   

I rollen som inslagsproducent har jag ansvaret för ett s.k. inslag/reportage som ofta ingår i ett tv-program eller tv-serie. Det innebär journalistiskt arbete, manusförfattande, research, inspelningsplanering, arbetsledning vid inspelning, loggning och för-redigering. FILMPEDAGOG Som filmpedagog hjälper jag barn och unga att skapa sina egna animerade filmer, reportage och kortfilmer. Föreläsningar och workshops ingår också i uppdraget. I två stora pilotprojekt för Landstinget har jag arbetat fram olika filmprogram för äldre och personer drabbade av demens, allt för att väcka minnen till liv. Mycket lyckade projekt varav det ena numer är en fast punkt i Kultur i vården i Stockholms Läns Landsting.

INTRESSEN

Stort intresse av dans, musik och konst. Sjunger i kör, rider och gillar att springa.

produktion

Idrottslärarens drömmar och dilemman

En brevfilm om rädslan för att dyka

Serie för UR, 2016

Idrottslärarens drömmar och dilemman

En brevfilm om mobbing i omklädningsrummet på en skola

Serie för UR, 2016

Idrottslärarens drömmar och dilemman

Ett reportage om underbara Angelica som är helt blind och som kämpar med idrotten i skolan.

Serie för UR, 2016

fläskvartetten med mats ek i paris

Dokumentärfilm om det äventyrliga, konstnärliga samarbetet mellan Fläskkvartetten, Mats Ek och dansarna på Opera Garnier i Paris. Tillsammans med Cat Bengtsson, samt SVT Drama i postproduktionen. 

veteran-tv

Tv-serie tillsammans med Bobbo Krull och Uzz Nüjen. Ett reportage om att mista sitt livs kärlek, som bröderna Olle och Bengt båda har gjort.

UR access

modersmål på väg

Ett serie, skapad för att vidga synen på modersmålets och modersmåls-lärarens betydelse för barn och unga. Jag producerade programmet Abdullah undervisar i somaliska.

UR

© Copyright isabellaajohanson.se